вівторок, 16 лютого 2021 р.

«Довго щирими словами до людей промовлятиму я»

 

Поетичні он-лайн читання до 150-річчя від дня народження Лесі Українки 

 

Леся Українка – це поетична квітка нашої прекрасної землі. Вона була, є і буде нашою славою, нашою гордістю, однією з найповнозвучніших струн душі українського народу.

Вже зовсім скоро, 25-го лютого, відзначатиметься 150-річчя від дня народження видатної української письменниці та громадської діячки Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач-Квітки).

29 січня цього року Президент України  Володимир Зеленський  видав указ за №32/2021 «Про відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки» на державному рівні.

Все життя поетеси було подвигом, прикладом справжньої мудрості та волі. Хвороба позбавила Лесю змоги вести активний спосіб життя, єдиною відрадою стала творчість, вірші, у яких не було жодного слова нарікання на несправедливу долю. Тож згадуймо, читаймо, трепетно донесімо до наших душ дух справедливості, нескореності, впевненості сили Лесиного слова.

"Я в серці маю те, що не вмирає!", - говорила устами своєї героїні Мавки Леся Українка. Саме своїми поезіями, героями своїх творів живе поетеса серед нас. 

Запрошуємо Вас взяти участь у поетичному онлайн-читанні «Довго щирими словами до людей промовлятиму я» присвяченому життю та творчості поетеси, яке буде проходити з 22 по 26 лютого.

         У вас є можливість проявити себе, покреативити та чудово провести час із користю! Ми чекаємо на ваші відео-роботи та будемо вдячні за максимальний репост. 

Для цього вам необхідно записати на відео, як ви читаєте вірш поетеси та відправити нам на електронну пошту rakhiv.cult71@gmail.com

ВИВЧИ! РОЗКАЖИ! ПРОЧИТАЙ! 

ЗНІМИ ЦЕ НА ВІДЕО ТА ВИШЛИ НАМ!

СВЯТКУЙМО РАЗОМ!


Немає коментарів:

Дописати коментар