четвер, 11 січня 2018 р.

Звітує Рахівський районний будинок культури



ХХVІІІ районний фестиваль зимового фольклору «Ой радуйся, земле!»

 

        15 січня 2017 року до районного Будинку культури з’їхалися колядники, щедрувальники та бетлегеми з різних населених пунктів Рахівщини, щоб звеселити нарід, поколядувати на щорічному фестивалі зимового фольклору «Ой радуйся, земле!». Він за рахунком був двадцять восьмим і цьогоріч, на відміну від попередніх, не був конкурсом, бо переможців не визначали.

Традиційно з вітальними словами до глядачів та учасників звернувся перший заступник голови РДА Віктор Турок. Після його промови на облаштованій під гуцульську хатину сцені, святково вбрану ліжниками, веретами, рушниками… готувались до святої різдвяної вечері ґазда з ґаздинею – учасники народного театру Богданського сільського клубу. Як виклали на стіл 12 страв, налили яфинівки та промовили «Христос рождається!» до «хати» почали приходити колядники.

Загалом ґазди прийняли колядників, щедрівників та віншувальників з 15 населених пунктів району. «Просились у коляду» щедрувальна та колядницька групи, жіноча, чоловіча, церківна коляди та бетлегеми. Хтось з музиками, а хтось акапельно славив народження Сина Господнього, хтось радував глядачів давніми, невідомими чи то й сучасними колядками, а хтось всім знаною «Нова радість стала». Бетлегеми вжившись у ролі пастирів, царів Іродів, янголів, бабів, дідів та чортів, показували сценки, імпровізували та «сіяли коноплі», кружляючи молодиць у запальній «Гуцулці». Якими б різнобарвними не були учасники, всі як один, вони віншували глядачів і Україну лише найкращими та найщирішими словами. Доповнювали виступи виконавців ошанті гуцульські строї,  яскраві хустки уквітчані крисані та оздоблені намистом і обвішані гучними дзвіночками костюми. Всі образи створювали атмосферу автентичності та мимоволі відносили присутніх у минувшину, в часи коли прадіди оббивали пороги сусідів із дзвінкими колядами.

Колективи отримували відзнаки за участь в фестивалі, а ґаздиня з ґаздою щиро дякувала колядникам та запрошували й наступного року не обійти їхню «хату». З теплою душевною радістю на серці повертались до своїх домівок і глядачі, і учасники фестивалю, бо і одні, й інші славили в піснях, щедрівках та колядках народження Христове.

День Соборності України та 71-а річниця утворення Закарпатської області 

       23 січня в районному центрі відзначили День Соборності України та 71-у річницю утворення Закарпатської області у складі України.

    Щоб покласти квіти до пам’ятника видатному діячу Української держави, борцю за свободу і незалежність України Тарасу Шевченку, на площі перед райдержадміністрацією зібралися представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, працівники культури і освіти, громадськість міста Рахів. Урочистою колоною попрямували до парку Шевченка де відбувся урочистий мітинг. Перед присутніми виступив голова райдержадміністрації Павло Басараба.
Як наголосив у вітальному слові Павло Басараба, свого часу Україна була поділена на дві частини, сьогодні ми маємо незалежну українську державу, збереження якої залежить тільки від нас. Повідомив, і про ще одну приємну звістку – нашого земляка Юрія Павловича, 22 січня, до Дня Соборності України Президент України нагородив державною нагородою. 
Про історичні події, які дали початок відзначенню Дня Соборності та приєднання Закарпатської області до складу України, розповіла вчитель історії ЗОШ № 2 Вікторія Молнар.

«РІЗДВО ІДЕ ПО СВІТУ» 

Національний академічний народний  хор ім. Г. Верьовки

19 січня 2017 року у залі РБК був справжній аншлаг - зал був заповнений вщент. Спочатку на сцену вийшов міський голова Віктор Медвідь, привітав містян та колектив. А після цього на сцені відбувалося щось надзвичайне: танці, колядки, щедрівки, чудесна гра оркестру. Чого тільки не побачили жителі Рахова за весь виступ. Усе почалося із Святої вечері. Ніч, гуцульська родина, на столі дванадцять пісних страв, а господиня промовляє: «Дав Бог Святого вечора діждати». Накривають стіл і розповідають залу, чому сіно і часник треба класти на святковий стіл та про інші традиції Закарпаття. Після вечері навідується коляда. Неймовірно красиві голоси, одяг і звичайно ж репертуар. Після колядок почалися танці. Що тільки не танцювали і угорські, кримські, і наші гуцульські. Публіка була в захваті від танцюристів. Аплодували стоячи.  Потім щедрували і всього-всього найкращого бажали. І знову колядували. 

Хор імені Г.Верьовки порадував рахівчан і відомою «Щедрик щедрик щедрівочка», від якої мурашки по тілу. А завершили виступ гімном України. Після цього весь зал підвівся і довго не відпускав творчий колектив аплодисментами. Тому їм довелося ще заспівати українську народну пісню «Маруся», а глядачі вже не сідали, а співали разом із хором.
Символічно, що кінець різдвяних свят у Рахові завершився виступом хору імені Г. Верьовки. Всі залишилися задоволеними, як глядачі від побаченого, так і творчий колектив, який не очікував такої підтримки від залу. 




"Цей одвічний біль - Афганістан"
15 лютого відбулися урочистості з нагоди вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 28 річниця виведення військ з Афганістану.

Почалося дійство із відзначення грамотами воїнів-афганців. Також хвилиною мовчання згадали тих, хто не повернувся із Афганістану.
Міський голова Віктор Медвідь наголосив, що "ті, хто ризикував своїм життям забезпечили мир і спокій у дружніх нам країнах". А голова Рахівської РДА Павло Басараба сказав, що "воїни-інтернаціоналісти є прикладом для тих, хто зараз бере участь в АТО".
Для гостей заходу виступили ансамбль скрипалів Рахівської дитячої музичної школи та колективи Районного будинку культури: «Джерельце» і ВІА «Край». 
Нині в нашій країні проживає біля 220 тисяч ветеранів-інтернаціоналістів, які відіграють помітну роль у суспільно-політичному житті та захисті територіальної цілісності держави. У зоні АТО бере участь 12 тисяч воїнів-афганців, які відстоюють нашу незалежність та забезпечують спокійне і мирне життя. А ще згадали Олега Міхнюка - українського військовика і громадського діяча, ветерана війни в Афганістані, заступника голови  Української Спілки ветеранів Афганістану, кавалера численних орденів та медалей. Активіста Революції гідності, учасника війни на сході України, Героя України.
Завершив святкування Іван Мисинчук, соліст гурту «Край» із піснею "Спитай".
Після цього всі колоною вирушили до пам'ятника загиблим воїнам-афганцям, щоб покласти квіти.

Мітинг-реквієм з нагоди  Революції гідності та ІІІ річниці Героїв Небесної Сотні

20 лютого 2017 року в Рахові на площі перед Районним будинком культури вшанували подвиги учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. 
О 17 годин від готелю «Європа»  вирушила пам’ятна хода, в якій узяли участь учні шкіл Рахова та громадськість міста. По дорозі до площі зупинились, щоб покласти квіти до меморіальної дошки Героя України, Героя Небесної Сотні, Петра Гаджі.
Уже минуло три роки від подій на Майдані. Тоді ще мирні акції протестів, веселі українські пісні та щирі усмішки. Тоді ще ніхто не міг здогадатися, що трапляться криваві події 18 лютого, що розпочнеться справжня війна на Сході України. Та Євромайдан переміг.
Також згадали наших земляків, які віддали своє життя за Україну.
         На кінець відбулася молебень, запросили духовних отців Рахова. І завершили гімном та закликом «Слава Україні!». 

«ВЕСНА І ПІСНЯ, МУЗИКА НАТХНЕННЯ»

Святковий концерт присвячений дню весни, жінки - здача практики Тетяни Маєр, студентки Ужгородського коледжу культури і мистецтв.

Виступ колективів Районного будинку культури, зокрема, народний аматорський оркестр гуцульських інструментів, гурток художнього слова, хореографічний колектив «Джерельце», дует баяністів Дитячої музичної школи, та фольклорний  ансамбль народних інструментів «Маки», Ужгородського коледжу культури і мистецтв.

УРОЧИСТОСТІ З НАГОДИ ВІДЗНАЧЕННЯ 203-ї РІЧНИЦІ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ  ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

9 березня, до 203-ї річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка, по всій Ураїні відбуваються заходи із вшанування творчості цього визначного поета, письменника, художника та філософа, який став провідником українського народу.

Свою шану видатному діячу українського державотворення висловили і рахів’яни  -  урочистою ходою попрямували до парку Т. Шевченка. Покласти квіти до пам’ятника письменнику прийшли понад сотня людей. Серед них – керівники району та міста, чиновники, представники районних установ і організацій, вчителі та просто шанувальники творчості Кобзаря.

Про життєвий шлях Тараса Григоровича та його роль в сучасному державотворенні розповіла вчитель української мови Рахівської ЗОШ № 1 Галина Севч, а переможці районного конкурсу читців ,,Ми діти твої, Україно!” – Ангеліна Паращик, Софія Особа і Олена Морочило, прочитали учасникам заходу вірші видатного українського автора.

Продовжили святкування дня народження Шевченка у залі адмін. будинку, на сцені якого виступили аматорські колективи із програмою присвяченою талановитому митцю.







«ЦУГАРЕ»
Народний ансамбль танцю «Цугаре» з м. Сігет показали глядачам угорські народні танці та музику.




ІІІ районний  фестиваль-конкурс «Воскресни, писанко»

29 березня, у районному Будинку культури, з метою відродження та збереження українських народних традицій, провели районний етап конкурсу «Воскресни, писанко!»

      У конкурсі взяли участь 33 загальноосвітніх, 2 позашкільних та 31 дошкільний навчальний заклад.

Школярі, вихованці Рахівського РБДЮТ та РЦНТТ, ДНЗ району разом зі своїми педагогами представили великодні композиції у формі дерев та кошиків із писанками, виконаними у різних техніках: традиційна писанка розтопленим воском (батикова техніка), ,,дряпанка”, ,,мальованка”, ,,зернівка”, писанка прикрашена бісером, писанка в техніці квілінг, писанка, виготовлена з глини, а також в інших техніках.

Переможцями серед загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів стали:   

·        Лугівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1, Рахівський РБДЮТ, Рахівська ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, які здобули І, ІІ та ІІІ місця відповідно.

·        Серед дошкільних навчальних закладів – ДНЗ с. Богдан, ДНЗ № 3 смт. Великий Бичків та ДНЗ с. Косівська Поляна.

·        У номінації «Писанка» переможці розподілилися наступним чином: у підномінації «Традиційна писанка розтопленим воском (батикова техніка)» – Великобичківська ЗОШ І-ІІІ ст. №1, «Дряпанка» – Великобичківська ЗОШ-інтернат  І-ІІІ ст., «Мальованка» – Лазещинська ЗОШ І-ІІІ ст., «Виготовлена у техніці квілінг» – Верхньоводянська І-ІІІ ст. №1, «Зернівка» – Рахівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1, «Прикрашена бісером» – Діловецька І-ІІІ ст., «Виготовлена з глини» – Кобилянсько-Полянська І-ІІІ ст. №1, а у номінації «Великодній рушник» – Рахівський РЦНТТ.

Всіх переможців нагородили грамотами та цінними подарунками, а учасників – подяками.


«Чорнобиль не має минулого часу» - 31-а річниця катастрофи на Чорнобильській АЕС

27 квітня у великому залі засідань райдержадміністрації відбулись заходи з нагоди 31-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС. В заході прийняли участь голова райдержадміністрації Павло Басараба, голова районної ради Василь Дан, ліквідатори аварії на ЧАЕС і громадськість. Зі словами подяки звернулися до ветеранів аварії на Чорнобильській АЕС, котрі мужньо й оперативно ліквідовували атомне пекло на українській землі. Померлих вшанували хвилиною мовчання. Голова райдержадміністрації Павло Басараба та голова районної ради Василь Дан вручили ветеранам спільні грамоти.

Музичні вітання присвячені тим, хто врятував світ від великої біди виконали вихованці Рахівської дитячої музичної школи і солісти гуртків Будинків культури.

Урочистості з нагоди Дня пам’яті та примирення,


72-га річниця перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

9 травня біля пам’ятника «Воїнам визволителям» відбулися урочистості з нагоди Дня пам'яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Вшанувати пам’ять загиблих та привітати ветеранів зібрались представники органів влади, установ, організацій, громадських організацій і громадськість міста.

Зокрема, керівники держустанов поклали квіти до могили О. Борканюка, пам'ятників ,,Воїнам-визволителям", пам’ятних знаків рахів'ян, які загинули під час АТО .

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять жертв війни.



Міжнародний день медичної сестри   

      
12 травня  з нагоди Міжнародного дня медичної сестри працівників Районної лікарні привітали колективи Районного будинку культури Іван Мисинчук - соліст гурту "Край", хореографічний колектив "Джерельце" та солістка Вікторія Кудрич.


Міжнародний день захисту дітей

1 червня 2017 року в Районному будинку культури відбувся дитячий ранок  присвячений Міжнародному дню захисту дітей  «Щоб сонцю і квітам всміхалися діти»  для дітей з обмеженими фізичними вадами. З вітальними словами виступив Михайло Будніков - директор Рахівського реабілітаційного центру для інвалідів.
 Для діток колективи Районного будинку культури підготували концертну програму в  якій взяли участь: солістка Наталія Мацюк, Вікторія Мисинчук, хореографічний колектив «Джерельце», соло на скрипці у виконанні Наталії Білейчук, а також проведено розважальну програму за участі присутніх на святі.

Рахівські "Горяни" привезли перемогу з Польщі


2-4 червня 2017 року у Польщі  відбувся ХІІ Міжнародний фестиваль пісні «Подляська нота 2017»,  який проводився у рамках святкування Дня польського міста-побратима Бельськ Подляск. За сприяння міської ради, учасники народного аматорського чоловічого квартету «Горяни»  Рахівського районного будинку культури (керівник Іван Мисинчук), взяли  участь та зайняли перше місце у номінації «народні колективи» за що були нагороджені дипломом І ступеня та цінними подарунками.

ДЕНЬ МЕДИЧНОГО  ПРАЦІВНИКА

15 червня в залі районної ради  відбулися урочистості з нагоди Дня медичного працівника «Люди в білих халатах». У програмі якого лунали вітальні слова від голови районної державної адміністрації Павла Басараби, голови райради Василя Дана, голови міської ради Віктора Медвідя, начальника відділу культури Володимира Шепети, начальника відділу охорони здоров’я Павла Брехлійчука, голови райкому працівників освіти Тетяни Студеняк, голови профспілки медичних працівників Михайла Влада, начальника СЕС Любові Сератор та головного лікаря райлікарні Володимира Симулика.
Кращих медичних працівників було нагороджено грамотами та подяками.

А концертна програма відбулася за участі колективів художньої самодіяльності, зокрема:  хореографічний колектив  «Щастя» РБДЮТ з танцями «Гуцулка» та «Єврейський весільний» (керівник Даніелла Соловйова), вихованці Рахівської ДМШ Ірина Ференц (клас викладача Тетяни Штодлер), Олександр Симулик та Іванна Ролюк (клас викладача Надії Мисинчук), клуб спортивно-бального танцю «Фаворит» з танцями «Ча-ча-ча» та «Вальс» (керівник Валерій Рябчук), солістка вокальної студії РБДЮТ Іванна Ролюк (керівник Марія Томащук) та Анастасія Губаль (керівник Олександра Беркела), народний аматорський квартет «Горяни» Районного будинку культури (керівник Іван Мисинчук) та соліст гурту «Край» Іван Мисинчук.
СПІЛЬНА НАРАДА ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТУРИ РАЙОНУ та КАРПАТСЬКОГО БІОСФЕРНОГО ЗАПОВІДНИКА
16 червня  в «Світлиці» Районного будинку культури відбулася нарада за участі клубних  бібліотечних  та музейних працівників району.
В нараді взяли участь: начальник відділу культури РДА Володимир Шепета; директор Карпатського біосферного заповідника Микола Рибак; начальник відділу еко-освіти КБЗ Вікторія Бундзяк та провідний інженер відділу науково-дослідних робіт та сталого розвитку – Геннадій Бочкор, які розповіли про «Популяризацію природно-заповідної справи та Карпатського біосферного заповідника, як установи що сприяє сталому екологічному та соціально-економічному розвитку прилеглих територій».

День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні
22 червня біля пам’ятника Воїнам-визволителям відбувся урочистий мітинг та покладання квітів керівниками району, представниками органів влади, ветеранських організацій, установ, підприємств та громадськістю міста.
      Учасники заходу  вшанували пам’ять жертв війни хвилиною мовчання.

21-ша річниця Конституції України та 72-га річниця входження Закарпаття до складу України
27 червня у залі районної ради відбувся урочистий вечір присвячений 21-й річниці Конституції України та 72-й річниці входження Закарпаття до складу України.
         З привітальними словами виступив перший заступник голови районної державної адміністрації Віктор Турок та голова районної ради Василь Дан.
         Концертна програма відбулася за участі колективів художньої самодіяльності.

День державного прапора та 26-а річниця Незалежності України
Святкова програма приурочена Дню Державного Прапора та 26-ї річниці Незалежності України відбулася 23 серпня на площі перед районною радою, де урочисто підняли Державний Прапор України.
 Участь в даному заході взяли представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, трудових колективів, установ, організацій та служб району.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять про тих, хто в різні періоди історії віддав своє життя за свободу рідної землі, за Незалежність України, а школярі поклали корзини квітів до підніжжя пам’ятників Воїнам-визволителям.

З вітальними словами до жителів та гостей міста звернулися в.о. голови райдержадміністрації Віктор Турок і в.п. голови районної ради Іван Копич та побажали миру, здоров’я, щастя, добра, достатку, сили і наснаги, а також з нагоди свята вручили відзнаки Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції» волонтерам громадської організації «Спілка учасників АТО «Рахівський едельвейс»» Боднарюку Дмитру та Тулик Сніжані.

Розважали глядачів танцями й піснями аматори народного самодіяльного оркестру пісні і танцю «Лісоруб» (керівник Володимир Шепета) та Рахівський народний духовий оркестр «Фермата» (керівник Ярослав Думин).



XVIII обласний фестиваль-ярмарок «Гуцульська бринздзя»

На Рахівщині у першу неділю вересня вже традиційно відбувся смачний фестиваль сироварів та полонинників ,,Гуцульська бриндзя"

Фестиваль є візитівкою Рахівського району і тією подією, на яку чекають цілий рік. Фестиваль присвячений прадавній традиції – виготовленню сиру з овечого молока.

Вже традиційно святкування розпочалося із ходи за участі усіх населених пунктів Рахівщини та делегацій не тільки із сусідніх областей, але й із-за кордону. Колона попрямувала від центральної площі міста до амфітеатру ,,Буркут”, де її зустрічали керівники району та області.

Голови облдержадміністрації і ради Геннадій Москаль та Михайло Рівіс та голова райдержадміністрації Павло Басараба нагородили почесними грамотами та цінними подарунками вівчарів, які зробили вагомий внесок у розвиток району.

Після закінчення офіційної частини відбувся огляд експозицій виставок населених пунктів.

Продовженням свята стала концертно-розважальна програма, за участі зірок естради: Руслани Лижичко, Алли Кудлай, квартету ,,Гетьман”, дуету ,,Писанка”, Павла Доскоча, Василя Мельниковича ,,Гуцула Хулігана”, учасника проекту ,,Х-Фактор” Алли Івашиної та гурту ,,Без Обмежень”, фіналіста шоу ,,Україна має талант” Петра Сказківа і гурту ,,Петрос”.

На завершення свята відбувся феєрверк.

День Захисника України

Напередодні Дня захисника України відбулися урочисті заходи та святковий концерт. На заході були присутні військовослужбовці, які брали участь в АТО на сході України, сім’ї загиблих героїв-земляків в зоні АТО, керівництво району та громадськість.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять побратимів, загиблих на полі бою, тих, кого не дочекалися додому рідні, хто поклав своє життя заради захисту України.

З теплими словами привітання до присутніх звернулися голова районної ради Василь Дан та голова райдержадміністрації Павло Басараба, побажали мужнім захисникам України – воїнам та ветеранам Збройних Сил України, учасникам бойових дій, міцного здоров’я, щастя, життєвих гараздів, миру і родинного благополуччя.

В рамках заходів відбулось покладання квітів до меморіальних дощок загиблих в зоні  АТО мешканців Рахівщини, пам’ятникам воїнам-визволителям та воїнам-інтернаціоналістам.

З концертною програмою виступили Іван та Христина Мисинчуки та вихованці районного будинку дитячої та юнацької творчості.

Вибірковий тур Всеукраїнського фестивалю творчості осіб з обмеженими фізичними можливостями «Барви життя»

19 жовтня в районному Будинку культури відбувся вибірковий тур Всеукраїнського фестивалю осіб з обмеженими фізичними можливостями «Барви життя»

Головною метою фестивалю є сприяння процесу реабілітації та адаптації людей з обмеженими фізичними можливостями засобами мистецтва.

73-я річниця визволення Закарпаття від фашистських загарбників

27 жовтня відбулися урочистості біля РДА, де зібралися рахів’яни, представники районної та міської влади, військовослужбовці, представники установ, організацій району для того щоб віддати шану загиблим у Другій світовій війні.

Присутні поклали квіти до пам’ятників Воїнам-визволителям та могили О.Борканюку. Також хвилиною мовчання пом’янули загиблих у Другій Світовій війні.

Відзначення Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва

9 листопада в приміщенні Рахівського районного будинку культури відбулися урочистості з нагоди Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва. У святкуванні взяли участь працівники бібліотек, клубних установ та початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів Рахівського району, музейні працівники, художники та аматори, а також керівництво та гості – працівники культури з всієї області, адже цьогоріч обласне свято проводилось в Рахові.

З вітальними словами перед присутніми  виступили: т. в. о. начальника управління культури Закарпатської ОДА Іван Канюка, голова Рахівської РДА Павло Басараба, заступник голови Рахівської районної ради Іван Копич, голова обласної профспілки працівників культури Наталія Товтин та звичайно «господар» свята – начальник відділу культури Рахівської РДА Володимир Шепета.

День Свободи і Гідності

Урочиста програма, приурочена до Дня Гідності та Свободи відбулася 21 листопада у великому залі засідань районної ради, на якій вчетверте вшанували громадянський подвиг учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності.

Участь в даному заході взяли представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, трудових колективів, установ, організацій та служб району.

Загиблих Героїв Майдану і воїнів-захисників України присутні вшанували хвилиною мовчання, а школярі поклали корзини квітів до меморіальної дошки Герою Небесної Сотні Петру Гаджі, а також воїнам, які загинули у зоні АТО: Олексію Калинюку, Василю Мартинюку та Михайлу Марфічу.

Після урочистої частини відбувся святковий концерт на патріотичну тематику.

 

Мітинг-реквієм приурочений пам’яті жертв голодоморів 1932-1933 років

25 листопада на площі перед РБК відбувся мітинг-реквієм приурочений пам’яті жертв голодоморів 1932-1933 років.

День захисту людей з особливими потребами

30 листопада у танцювальній залі РБК відбувся захід для людей з обмеженими фізичними можливостями «Жага до життя». З концертною програмою виступили учасники драматичного гуртка будинку культури с. Богдан та вихованці Районного будинку дитячої та юнацької творчості.

 

  

 

День Збройних сил України, день самоврядування та День волонтера

 

6 грудня в Рахівській РДА відзначили одразу три свята – Всесвітній День волонтера, День Збройних сил України і День місцевого самоврядування.

З нагоди цих святкових подій у сесійному залі Рахівської районної ради відбулися урочисті заходи за участі керівників району – першого заступника голови РДА Віктора Турока, голови райради Василя Дана, а також міського голови Віктора Медвідя і військового комісара Василя Гаджеги.  

Захід розпочали з хвилини мовчання за полеглими на війні рахів’янами. Учні загальноосвітніх шкіл міста поклали квіти до меморіальних дощок, які встановлені на будівлях ЗОШ №1 і 2 в Рахові.

Не забули і про волонтерів, які вже не перший рік допомагають бійцям, нагородивши їх спільними грамотами. 

З нагоди Дня місцевого самоврядування, яке відзначають в Україні 7 грудня, відзначили кращих представників органів місцевого самоврядування району, чия професійність та досвід, а також творче ставлення до виконання своїх обов’язків сприяють розбудові та розвитку Рахівщини.

Відкриття міської ялинки

У День Святого Миколая, в місті Рахів, на площі перед районним будинком культури, відбулося офіційне відкриття Новорічної ялинки. На ці святкові урочистості зібралася рахівська малеча, яка з радістю та веселим настроєм  сприймала всі святкові дійства, що відбувалися. Найменшим учасникам були вручені солодкі подарунки від Миколая.

Дитячий новорічний ранок

28 грудня проведено дитячий новорічний ранок для дітей з обмеженими фізичними можливостями.


Немає коментарів:

Дописати коментар